Oslagbart på julbordet!
Ingredienser
1 sillfilé (salt - blötlägges)
5-6 medelstora potatisar
10 inlagda rödbetor
6-7 stora äpplen
1 liten inlagd gurka
några skivor gul lök
1 msk matättika
1-2 msk socker
½ tsk vitpeppar (struken)
vispgrädde
Gör såhär
1. Koka potatisen, men se till så de inte blir för mjuka - låt kallna och skär sedan i tärningar
2. Skär sedan rödbetorna i tärningar och blanda i med potatisen
3. Fortsätt sedna tärna äpplen, inlagd gurka och lök i små tärningar
4. Blanda sedan i matättika, socker och vitpeppar
5. Avsluta med finhackad sillfilé
6. Vänta tills serveringsdags innan du tillsätter den vispade grädden, och vispa så mycket så du får den konsistens som du vill ha.
Tips! Om du ska göra sillsalladen inför julen, gör till punkt 5 och ställ blandningen kallt. Väj sedan mängd för tillfället och blanda precis innan servering. På så sätt får du ny och färsk sillsallad varje gång.
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar