Ingredienser
Sillfiléer
Persilja
Gul lök
Vitpepparkorn
Socker
Perstorps ättika
Vatten
Mjöl
Ströbröd
Ättikslag:
2 grader Perstorps ättika till 1 liter vatten
+ mycket socker, ca 12 msk till 1 liter vatten
Rör så att sockret löser sig, smaka av.
Gör såhär
1. Salta båda sidorna av fisken
2. Klipp persiljan fint och lägg persilja i en "hög" i mitten av filén. Vik filén sedan med "kortsida mot kortsida".
3. Gör en blandning av vetemjöl och skorpmjöl som du sedan "doppar" fisken i, på båda sidorna.
4. Stek sedan fisken på lagom värme tills paneringen fått fin färg.
5. Lägg sedan fisken i en skål (helst med lock)
6. Pudra över lite mald vitpeppar och häll sedan över lagen så den täcker fisken.
7. Strö över hackad gul lök.
8. Sätt på locket eller plastfolie och ställ kallt fram till servering.
Standard hos oss på en traditionell midsommar och jul
Tips! Gör 2 dagar före servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar