måndag 2 november 2009

Thainudlar med lax och räkor

Inte alls tokigt. Härlig lätt thaismak. Lätt att göra.
Jag rekommenderar absolut att testa den :)
Ingredienser
400 gram Laxfilé, tärnad
200 gram Räkor, skalade
3 st Schalottenlökar, finhackad
1 msk rapsolja
2,5 dl kokosmjölk
1,25 l hönsbuljong, gärna stark
1,5 tsk socker
salt och peppar
100 gram äggnudlar

Gör såhär
1. Stek schalottenlöken någon minut i rapsolja i en stor kastrull.
2. Häll i kokosmjölk, hönsbuljong och socker. Låt koka upp.
3. Lägg i laxbitarna och låt sjuda försiktigt i 6-7 minuter. Salta och peppra.
4. Ta av kastrullen från värmen. Lägg i äggnudlarna och räkorna.
5. Servera när äggnudlarna är mjuka. Det tar ca 5 minuter, rör om då och då.

Inga kommentarer: