Gu va gott! Lite pilligt, men inte så farligt och fantastiskt gott och lyxigt att bjuda på. På bilden serverat med chokladbakelser, vaniljglass och hallon.
Ingredienser
Formar
125 g mörk choklad
Chokladmousse
200 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
1 dl kesella
Gör såhär
Formar
1. Bryt den mörka chokladen till formarna i bitar och smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad.
2. Pensla ett ganska tjockt lager choklad på insidan av muffinsformar i papper. Använder du tredubbla pappformar går det lättare.
3. Sätt in i kylen i några minuter, ta sedan ut och bred ytterligare ett lager choklad på kanterna. (Då förhindrar du att chokladformarna går sönder när du ska ta bort muffinsformen)
3. Låt formarna stelna i kylen i minst en timme. Pilla bort formarna och ställ i kylen igen.
Chokladmousse
1. Bryt mjölkchokladen till moussen i bitar och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikron. Låt svalna.
2. Vispa grädden fluffig.
3. Mät upp kesellan i en ganska stor bunke och låt den och vispgrädden stå i rumstemperatur i 30–40 minuter. Detta gör man för att ingredienserna ska få samma temperatur. Blandar man varm choklad med kalla mejeriprodukter skär sig moussen lätt.
4. Rör ner den avsvalnade chokladen i kesellan.
5. Vänd även ner den vispade grädden med en slickepott och rör försiktigt ihop till en fluffig mousse.
6. Fördela moussen i chokladformarna och låt stå kallt fram till servering. (Jag använde en sprits för att lägga i moussen i formarna)
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar