Fick helt plötsligt för mig att baka bröd, på en vardag.
Hur ska jag ha tid med det? :)
Jo, ett bröd som blir galet gott men där man slipper all jäsning - härligt! Klart på en timme :)
1 st
Ingredienser
Ingredienser
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild honungsyoghurt (eller annan smak)
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Rör i yoghurt, honung och sylt.
4. Häll ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min - 1 tim.
6. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
Du kan naturligtvis ändra lite i ingredienslistan - som jag alltid säger. Nästa gång ska jag testa att lägga i lite tranbär och kanske lite torkade aprikoser. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar