Fantastisk 3 rätters middag i lördags där vi till varmrätt serverade fläskfilé med härliga skruvade potatis och fars fantastiska pepparsås. Det kan inte gå fel!! :)
6 personerIngredienser
900g fläskfilé
olivolja
2 vitlöksklyftor
en skvätt soya
lite viltfond
salt & peppar
1,5 kg potatis
vitlöksolja
flingsalt
Gör såhär
1. Putsa fläskfiléerna och lägg i en påse med marinaden (hit kan du förbereda)
2. Skala eller tvätta potatisen
3. Använd en "dekorationsskruv" för att skruva potatisen till härliga serpentiner och lägg dem på en plåt.
4. När all potatis ligger på plåten, pensla över lite vitlöksolja
5. Sätt in i mitten/övre delen av ugnen i ca 20 minuter eller tills potatisen fått färg. Man kan även sätta på grillen lite på slutet.
6. När du är färdig med potatisen och satt in den i ugnen, stek fläskfilén runt om och lägg den sedan i en ugnssäker form.
7. Ställ sedan in fläskfilén under potatisen i ugnen och ta ut den där den är ca 65 grander inuti.
Servera med den fantastiskt goda pepparsåsen (2 satser) och en härlig sallad :)
Pepparsåsen kan förberedas och bara värmas innan servering.
Hoppas ni tycker det här e lika gott som vi tyckte :) Enjoy!
2 kommentarer:
Mmmmmmm mkt gott! Marineringen och inte minst pepparsåsen satt som en smäck. Fantastiskt gott. Har inte koll på hur man "skruvar" potatisen eller vart man hittar verktyg för detta men körde med råstekt potatis istället. Funkade alldeles utmärkt.
Jag ska lägga upp en bild på den där "skruvmanicken" jag har för att göra dessa skruvade potatis :)
Skicka en kommentar