tisdag 18 november 2008
Döskalltetårta
Ingredienser:
3 tårtbottnar (köp färdiga)
2-3 msk färskpressad apelsinjuice
1 burk kesella (250 g)
250 g halvtinade hallon
1 dl florsocker
1 burk aprikospuré
3 dl vispgrädde
Lakrits till garnering
Gör så här:
1. Lägg en av tårtbottnarna på ett fat, droppa den färskpressade apelsinjuicen över.
2. Blanda kesellan med de halvtinade hallonen. Rör ner florsockret samt aprikospurén.
3. Bre hälften av hallonkrämen på tårtbottnen.
4. Lägg på nästa botten och upprepa proceduren.
5. Lägg slutligen på den sista bottnen (locket).
6. Skär tårtan lite så den ser ut som en döskalle.
7. Lägg sedan på rikligt med vispad grädde och toppa slutligen med lakrits godis som ögon, näsa, mun.
Mycket god och uppskattad!!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar