tisdag 23 september 2008

Rotsaker+ i ugn med kyckling

Detta åt jag och Melinda igår och det va jättegott. Kan starkt rekommendera.

Ingredienser:
Palternacka
Potatis
Rotselleri
Kålrot
Rödlök
Broccoli
Sparris
Fetaost
Flingsalt

Kycklingbröst
Vitlök
Röd pesto

Gör såhär:
Fixa rotsakerna och lägg i en långpanna. Passa storleken på de olika rotsakerna. De tar olika lång tid i ugnen. Häll lite olja i botten eller bakplåtspapper så att rotsakerna inte fastnar. Ugnen bör väl ligga på mellan 200-250 grader.

Tina kycklingen, Gojsa in den röda peston och lägg ett antal vitlöksklyftor runt kycklingbrösten i en ungsfast form. In i ugnen (kan vara där samtidigt som rotsakerna), och den tar väl ca 20 minuter i ugnen (kolla den lite då o då)

När rotsakerna bara har en liten stund kvar, lägg på sparris, broccoli och rödlök. Och när de varit inne en liten stund, öppna ugnen, strö fetaost och flingsalt över alltihopa o in i ugnen en liten stund till.

Detta va helt lysande gott! Try it!

Inga kommentarer: