tisdag 7 april 2009
Thaiwook med röd curry
Ingredienser
400 gram fläskfilé, strimlad
1 st morot/morötter, strimlad
1 skvätt röd paprika, strimlad
1 st gul paprika, strimlad
1 st röd lök, i klyftor
2 st vitlöksklyftor
1 msk ingefära, färsk finriven
1 tsk currypasta, röd, alt 1.5 torkad röd curry
1 msk koriander, finhackad
1 msk rapsolja
Sås
1 msk limejuice, färskpressad
1 msk fisksås, asiatisk
1 msk soya, japansk
1 msk Brun Farin
Gör såhär
1) Blanda limejuice fisksås, soja och farin i en skål, lägg strimlad fläskfilé i marinaden och ställ den åt sidan. Strimla grönsakerna, skär rödlöken i klyftor, pressa vitlöken, riv ingefäran, finhacka koriandern.
2) Hetta upp oljan i en panna tillsätt vitlök, ingefära och rödcurry och fräs ca 30 sek.
3) Woka grönsakerna i den heta pannan, lägg dem åt sidan och håll dem varma.
4) Woka fläskfilén till den är klar och blanda samman allt, toppa med färsk koriander.
Servera med jasminris eller basmatiris
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar