onsdag 18 juni 2008

Bollans Laxpaj


Mycket god till midsommar, o egentligen alla tillfällen!

Gör pajbotten:
125 gram margarin
3 dl vetemjöl
lite vatten
salt (lagom e bäst)

Gör deg och tryck ut i en form. Förgrädda 10 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.

Fyllning:
300 gram rökt lax (skär i bitar och lägg i botten av formen)
1 dl strimlad purjolök (ta bort jorden så det inte knastrar i tänderna) (strö över laxen)
4 ägg + 4 dl kaffegrädde (rör ihop och häll i formen)
1 dl klippt dill (strö över)
salta och peppra med måtta

Grädda ca 20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen

Sås:
3 dl gräddfil
2 msk majonäs
1 dl klippt gräslök
1 burk röd stenbitsrom

Rör ihop och ha till pajen.

Smaklig spis!!!!

Inga kommentarer: