onsdag 18 juni 2008
Bollans Laxpaj
Mycket god till midsommar, o egentligen alla tillfällen!
Gör pajbotten:
125 gram margarin
3 dl vetemjöl
lite vatten
salt (lagom e bäst)
Gör deg och tryck ut i en form. Förgrädda 10 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
Fyllning:
300 gram rökt lax (skär i bitar och lägg i botten av formen)
1 dl strimlad purjolök (ta bort jorden så det inte knastrar i tänderna) (strö över laxen)
4 ägg + 4 dl kaffegrädde (rör ihop och häll i formen)
1 dl klippt dill (strö över)
salta och peppra med måtta
Grädda ca 20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen
Sås:
3 dl gräddfil
2 msk majonäs
1 dl klippt gräslök
1 burk röd stenbitsrom
Rör ihop och ha till pajen.
Smaklig spis!!!!
Etiketter:
Familjerecept,
Huvudrätt,
Midsommar,
Paj/Pizza
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar