Den här är en säker höjdare! Man svänger lätt ihop den på bara några minuter. Använd färdiga tårtbottnar för att spara tid, men jag brukar göra "rulltårte-bottnar" med samma fyllning som nedan. Så kan man forma kakan som man vill.
Ingredienser
3 tårtbottnar (köp färdiga)
2-3 msk färskpressad apelsinjuice
1 burk kesella (250 g)
250 g halvtinade hallon
1 dl florsocker
1 burk aprikospuré (barnmat)
3 dl vispgrädde
bär till garnering (jordgubbar eller hallon kanske)
Gör så här
1. Lägg en av tårtbottnarna på ett fat
2. Droppa den färskpressade apelsinjuicen över
3. Mixa kesellan med de halvtinade hallonen. Rör ner florsockret samt aprikospurén.
4. Bre hälften av hallonkrämen på tårtbottnen, lägg på nästa botten och upprepa proceduren.
5. Lägg slutligen på den sista bottnen (locket) och toppa med vispad grädde och garnera med frukt o bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar