onsdag 18 juni 2008

Världens bästa kladdkaka

Garanterat! Prova så får du se!!

Ingredienser:
4 ägg
2 dl socker
200 gram margarin
200 gram mörk blockchoklad
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gö såhär!
* Vispa ägg o socker pösigt (om man smakar på det så ska sockerkornen inte knastra mellan tänderna)
* Smält choklad och margarin i en kastrull (akta så det inte bränns i botten)
* Rör i chokladblandningen i "pöset" (ägg o socker blandningen)
* Rör i mjöl och bakpulver (vill du minska risk för klumpar så sikta)
* Smöra o bröa en form (lite margarin och skorpmjöl, funkar även med kokkos)
* Häll i smeten och grädda mitt i ugnen, 225 grader, i 12-15 minuter

- Lugn! Kakan ska vara JÄTTEkladdig när du tar ut den.
- Gör helst kakan minst en dag innan och ha den i kylen efter den svalnat.
- Kakan kan göras månader i förväg och förvaras i frysen - ta upp dan innan bara!
- Grymt bra om man måste massproducera kaka till stor fest och mycket billigt. Jag gjorde en gång 10 kladdkakor - o hade alla i sin form inom en timme!! Det e vad jag kallar massproducering!

Tips!
Gör kakan med olika chokladsorter (vit, ljus, mörk)
Lägg AfterEight ovanpå kakan eller tryck ner i, för mintsmak

Favoriten som aldrig misslyckas (förutom om du tänkte bjuda på kakan direkt efter den e färdig - då blir det mer sås än kaka)

Inga kommentarer: