måndag 22 juni 2009

Bettans Rabarberpaj

Gjorde pajen till Midsommar och den blev fantastiskt god och smälte i munnen. Jag hade kunnat äta upp hela själv, men det hade inte varit så snällt mot gästerna :)

Ingredienser
150 g smör
3 dl mjöl
1 dl strösocker
5 bananer
rabarber

Gör såhär
1. Rensa och skär rabarbern i små bitar
2. Smörj en form
3. Blanda smör, mjöl och strösocker till en smuldeg
4. Lägg liiiiite deg i botten av formen och lägg sedan på rabarbern
5. Skiva bananerna smått och lägg ovanpå rabarbern
6. Strö sedan över smuldegen och se till så den täcker över hela
7. Grädda mitt i ugnen (225 grader) i ca 20-30 minuter tills smuldegen fått fin färg
8. Servera med vaniljvisp eller vad du själv föredrar

Bästa pajen enligt mig :)

Inga kommentarer: