fredag 22 maj 2009

Fyllda champinjoner


Ingredienser
Fetaost
Soltorkade tomater
Stora champinjoner
Vitlök
Philadelphiaost med smak av tomat och basilika

Gör såhär
1. Ta bort stammen på champinjonerna och använd en tesked för att gröpa ur "hattarna" så mer fyllning får plats
2. För att få hattarna att stå still, skär av en tunn bit på "hatt-toppen" (eller vad man nu kan kalla det)
3. Blanda philadelphiaosten, hackade soltorkade tomater och fint hackad vitlök i en skål
4. Fyll hattarna med gojset och toppa med fetaost
5. In i ugnen, ca 250 grader, ca 10 minuter eller tills fetaosten fått färg och det bubblar i svamparna.
Hoppas ni gillar detta lika mycket som jag gör. Det bästa med fyllda champinjoner är att man kan fylla dem med vad man vill. Min fyllning ovan är bara ett tips! Ett mycket gott tips! Enjoy!

Medelhavsinspirerad kycklinggnocchi


Ingredienser
½ grillad kyckling
1 påse gnocchi
200 gram fetaost
4 soltorkade tomater
1 handfull spenat och ruccola sallad
1 rödlök
100 gram champinjoner

några skivor focaccia bröd

Gör såhär
1. Pilla kycklingen
2. Koka gnocchin enligt instruktioner på paketet
3. Skär svamp och lök i "lagom" bitar och stek lätt i en stekpanna
4. När gnocchin är färdig, häll av vattnet och lägg gnocchin i stekpannan med grönsakerna
5. Skär de soltorkade tomaterna och fetaosten i mindre bitar och lägg även dessa i stekpannan, men bara en pytte-stund
6. Lägg allt i en skål o rör runt

Servera med valfri sås eller utan och lyxa gärna till det med lite focaccia

Enjoy!

Hard Rock Café Göteborg

Detta är det första inlägget, i en rad av många, där jag kommer recensera de restauranger jag besöker. Hoppas det kan hjälpa er hitta några pärlor i matvimlet :)


I onsdags spenderade jag och tre glada några timmar på Hard Rock Café i Göteborg. Slumpen avgjorde och vi beställde alla "Legendary Burger" (jag utan ost dock). Gruppen var enig, det är en jättegod hamburgare och pommes frittesen va superduper!

Atmosfären va trevlig med härlig blandning på musiken och det var mysigt att kunna sitta på uteserveringen även om det regnade.

Panelens resultat: 3,75/5 chokladdoppade jordgubbar

torsdag 14 maj 2009

Crostini med romröra

Lätt, uppskattat och känns lite lyxigt!

Ingredienser

2 brukar röd stenbitsrom
1 kruka gräslök (klippt smått)
1 rödlök (fint hackad)
3-5 dl gräddfil el motsvarande
Crostini

Gör såhär
1. Blanda rom, rödlök, gräslök och lagom mängd gräddfil i en skål
2. Färdigt att servera direkt!!

Tips! Låt gästerna själv lägga röran på crostinin. Om röran får ligga för länge på crostinin så blir den fuktig och seg.

Tonfiskrullar

Det här går alltid hem hos gästerna och är otroligt lätt att göra!

Ingredienser

Tunnbröd
2 små burkar tonfisk i vatten
2 rödlök (småhackad)
1 kruka dill (klippt)
3-5 dl gräddfil

Gör såhär
1. Blanda alla ingredienser utom tunnbrödet
2. Lägg ut lite röra på tunnbrödet och bred ut över hela
3. Rulla ihop från långsidan och skär sedan i mindre bitar
4. Sätt i en tandpetare i varje rulle - Färdigt!

Seabreeze-bål

Fantastiskt god inför sommaren. Supergod både med och utan sprit!

Ingredienser

8 dl tranbärsjuice
5 dl blond grapefruktjuice
2 apelsiner
mynta
is

Gör så här
1. Blanda juicen i en stor karaff eller skål.
2. Skär grapefrukt i skivor.
3. Lägg dem i bålen.
4. Servera med isen i glasen eller i bålen.

Basilika och limerisotto med baconlindad kyckling

Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt!


Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 pkt bacon eller lufttorkad skinka
1 gul lök

1 vitlöksklyfta
smör eller olja
2 dl risottoris

4 dl höns- eller grönsaksbuljong

1 lime

1 kruka färsk basilika

1-2 dl nyriven parmesan

salt & peppar

Gör risotton såhär
1. Finhacka lök och vitlök

2. Fräs i smör eller olja

3. Tillsätt ris och låt fräsa ytterligare utan att få färg

4. Sänk värmen, häll på varm buljong under omrörning

5. Låt risotton koka ihop i ca 18 minuter

6. Riv skalet på limefrukten och pressa ur saften

7. Strimla basilikan

8. Vänd ner basilika, limesaft och ost

9. Servera med ost, basilika & limeskal

10. Krydda med flingsalt och peppar

Fixa kycklingen
1. Linda kycklingfiléerna med bacon eller skinkan
2. Krydda lite med svartpeppar och salt
3. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter på 225-250 grader