torsdag 14 maj 2009

Basilika och limerisotto med baconlindad kyckling

Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt!


Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 pkt bacon eller lufttorkad skinka
1 gul lök

1 vitlöksklyfta
smör eller olja
2 dl risottoris

4 dl höns- eller grönsaksbuljong

1 lime

1 kruka färsk basilika

1-2 dl nyriven parmesan

salt & peppar

Gör risotton såhär
1. Finhacka lök och vitlök

2. Fräs i smör eller olja

3. Tillsätt ris och låt fräsa ytterligare utan att få färg

4. Sänk värmen, häll på varm buljong under omrörning

5. Låt risotton koka ihop i ca 18 minuter

6. Riv skalet på limefrukten och pressa ur saften

7. Strimla basilikan

8. Vänd ner basilika, limesaft och ost

9. Servera med ost, basilika & limeskal

10. Krydda med flingsalt och peppar

Fixa kycklingen
1. Linda kycklingfiléerna med bacon eller skinkan
2. Krydda lite med svartpeppar och salt
3. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter på 225-250 grader

Inga kommentarer: