torsdag 14 maj 2009

Majsplättar med "fet keso"

Överraskande gott faktiskt!

Ingredienser
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 kruka koriander
4 ägg
1 1/4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 burk majs (340 g)
smör att steka i
1 liten burk keso (250 g)
100 g smulad fetaost

Gör så här
1. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Finhacka koriandern.
2. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa ner mjölblandningen i ägg- och mjölkblandningen.
3. Häll i majs, sköljd och avrunnen + chilin och koriandern.
4. Stek plättar i önskad storlek i lite smör, 3–4 minuter på varje sida.
5. Blanda 1 liten burk keso med smulad fetaost.
6. Servera plättarna med röran och en spenatsallad med tomat och strimlad rödlök.

Inga kommentarer: