Ingredienser:
500 g fläskfärs
2 kokta potatisar, rivna
lite riven lök, ca ½
1 ägg
1 toppad tsk (rätt stor) salt
1 toppad tsk socker
1/4 tsk vitpeppar
en skvätt mjölk - så det blir en lagom lös smet (3/4-1 dl)
Gör såhär:
Ja det e inte mycket svårare än att blanda alla ingredienserna o sen rulla köttbullar. Jag rekommenderar dock att ta köttfärs, potatis och lök först o sen i med resten. Spara mjölken till sist för att fixa bästa smeten. Sen får man ju rulla köttbullar i den storlek man vill ha, men vi brukar gör den relativt stora så att de inte blir torra. Dessa köttbullar är framförallt givna på julbordet och midsommar.
Hoppas ni gillar dem lika mycket som jag. Mamma Scan släng dig i väggen. Här kommer farmor Åkesson!
Enjoy!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar