Detta va jättegott, men jag rekommenderar att göra mer sås, den blev jättegod och tog slut snabbt.
600 g fiskfilé (torsk, sej, hoki)
½ tsk salt
2 ½ dl mellangrädde
½ msk vetemjöl
1 ½ msk koncentrerad hummerfond
rivet skal av ½ apelsin
½ tsk timjan
½ dl hackad gräslök
Gör såhär:
Dela fisken i 4 portionsbitar och salta dem. Vispa ihop grädde, mjöl, fond, apelsin skal, timjan och gräslök i en låg vid gryta. Låt det koka upp och lägg ner fisken. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme 6-7 minuter utan lock. Garnera med färsk timjan, gräslök och apelsinskal. Servera med ugnsstekta rotfrukter.
Tips! Stick en termometer i fisken. När den visar 55 grader är fisken klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar