lördag 3 januari 2009

Marrängtårta

ca 14 bitar
Ugnen: 150 grader

Ingredienser:
Smeten:
100 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Marräng:
5 äggvitor
2½ dl socker
1 dl grovhackad sötmandel

Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Tips! I fyllningen kan du lägga färska eller frysta bär, eller varför inte krossad dajm. Testa dig fram.

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl & bakpulver. Rör ner det i smeten. Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret. Bred ut smeten tunt i en långpanna med bakplåtspapper. Bred över marrängen toppigt. Strö på hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt kakan kallna. Dela på mitten och lägg fyllningen emellan.

Inga kommentarer: