fredag 9 januari 2009

Körsbärssås

Denna sås passar perfekt till lamm eller varför inte en rådjurssadel.

ca 10 portioner

Ingredienser:
3 scharlottenlökar
1 msk smör till stekning
5 dl rött vin
2 dl körsbärsvin, t ex Solbacka
4 msk konc kalvfond
4 dl vatten
400 g körsbärsmarmelad
5 tsk majsstärkelse
50 g smör

Gör såhär:
* Fräs scharlottenlöken i smör.
* Tillsätt vin, körsbärsvin, kalvfond & vatten.
* Låt koka i ca 15 minuter.
* Sila av såsen.
* Tillsätt körsbärsmarmeladen
* Låt koka i ytterligare ca 15 minuter tills 1/3 av såsen har kokat bort.
* Blanda ut majsstärkelsen med lite av såsen, blanda ner i såsen och koka upp.
* Vispa ner smöret vid serveringen.

Inga kommentarer: