Ingredienser:
1 grillad kyckling
4-5 bananer
5 dl vispgrädde
2-2½ dl chilisås
Italiensk salladskrydda
2 pkt bacon
jordnötter
Gör såhär:
1. Pilla kycklingen och lägg i botten på en ugnssäker form.
2. Skär bananerna på längden och lägg dem över kycklingen. Krydda med salladskrydda.
3. Vispa grädden och rör i slutet ner chilisåsen.
4. Bred sedan ut chiligrädden över bananerna.
5. Sätt in formen i mitten av ugnen, 225 grader, i ca 20 minuter tills den har fått en fin färg.
6. Knaperstek baconen och strö över formen när du tagit ut den ur ugnen.
7. Lägg till slut på jordnötterna.
2. Skär bananerna på längden och lägg dem över kycklingen. Krydda med salladskrydda.
3. Vispa grädden och rör i slutet ner chilisåsen.
4. Bred sedan ut chiligrädden över bananerna.
5. Sätt in formen i mitten av ugnen, 225 grader, i ca 20 minuter tills den har fått en fin färg.
6. Knaperstek baconen och strö över formen när du tagit ut den ur ugnen.
7. Lägg till slut på jordnötterna.
Servera med ris och en god sallad.
Tips! Jag brukar lägga jordnötterna i en skål vid sidan så att mina gäster får ta hur mycket nötter de vill ha. Det är dessutom inte lika gott att micra jordnötter om det skulle bli över lite Jakob till lunchlådan.
Tips! Jag brukar lägga jordnötterna i en skål vid sidan så att mina gäster får ta hur mycket nötter de vill ha. Det är dessutom inte lika gott att micra jordnötter om det skulle bli över lite Jakob till lunchlådan.
Enjoy!!
1 kommentar:
Preciiiis som min pappas fru gör den. Salladskryddan är ett måste! Hur gott som helst.
Har suttit och kollat igenom recepten för att hitta lite inspiration till middagar i veckan och jag har hittat massvis! Nu återstår bara att pröva dem också. ;)
Keep up the great work!
Skicka en kommentar